Arvostelu: Barbarian

Bill Skarsgård saa vierailijan Barbarian:ssä.

Juoni

Barbarian kertoo Tessistä (Campbell), nuoresta naisesta, joka etsii työtä dokumenttielokuvantekijälle Detroitissa. Koska hän ei asu lähellä, hän vuokraa talon, joka ikävä kyllä vaikuttaa olevan tuplabuukattu Keithille (Skarsgård). He päättävät tehdä tilanteesta parhaansa, mutta jo ensimmäisenä yönä alkaa tapahtua outoja asioita...

Vinkki: Jos löydät narun kellarista, älä vedä siitä. Kuka tietää, mitä ilmestyy esiin...

Mitä pidempään elokuva etenee, sitä raadollisemmaksi, intensiivisemmäksi ja inhottavammaksi se muuttuu, mutta samalla huumorituntuma säilyy, samalla kun elokuva pelottaa todella. Hieno tasapaino, joka on varmasti vaikea saavuttaa.

Näyttelijät

Georgina Campbell näyttelee pääroolissa Tessiä, ja hänen ympärillään näemme Bill Skarsgård:n vuokralaisena Keithin sekä Justin Long:n kiinnostumattomana talonomistaja AJ:n. Olin hyvin epäileväinen juuri Long:n suhteen, koska hän tekee yleensä komedioita eikä kauhuelokuvia, mutta hän on todella hyvä esittämään arroganttia näyttelijää. Yhdessä Georgina Campbell:n ja Bill Skarsgård:n kanssa elokuva on erittäin hyvin näytelty.

Georgina Campbell ja Justin Long elokuvassa Barbarian.

Myös Kate Bosworth tekee pienen cameon sivuroolissa, tosin vain äänenä. Siksi se voidaan luokitella pienenä cameo-roolina. Detroit kaupunkina pukeutuu myös hyvin elokuvan "hahmoksi", sen rappeutuneet kadut todella luovat tunnelmaa.

Arvio

Barbarian on todella viihdyttävä ja samalla pelottava elokuva siitä, mitä kauhut voivat peittyä sinne, missä sitä vähiten odottaa. Se on täynnä inhottavia kohtauksia, jotka todella ovat korkealaatuisia.

Barbarian tehokkaasti pelaa yleisimpien pelkojemme kanssa - pimeät tilat ja mitä niissä pimeyden keskellä piilee.

Tämä on kauhuelokuva, joka sinun täytyy katsoa, jos pidät vähänkään kauhusta - koko tarina on korkeaa laatua ja se on välillä niin inhoittavaa, että haluat kääntää katseesi pois. Juuri niin sen pitääkin olla.

Arvosana

Barbarian saa arvosanan 7 ulos 10.

Yhteenveto

Mitä pidemmälle elokuva etenee, sitä inhottavammaksi se muuttuu - mutta se tasapainoilee koko ajan täydellisesti kauhun, jännityksen ja jonkinlaisen inhoavan komedian välillä. Väkivalta tulee näennäisesti tyhjästä ja katoaa sitten yhtä nopeasti. Se tekee siitä merkittävästi jännittävämmän.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli