Arvostelu: Five Feet Apart

Voitko olla rakastunut johonkin, jota et voi koskaan olla tarpeeksi lähellä suudella tai edes koskettaa?

Toiminta

Five Feet Apart perustuu Rachael Lippincott kirjoittamaan samannimiseen kirjaan ja kertoo Stellasta (Richardson) ja Willistä (Sprouse), jotka tapaavat toisensa sairaalassa, jossa he molemmat asuvat sen takia, että he molemmat kärsivät kystisesta fibroosista, joka on vakava keuhkosairaus. Stella odottaa uutta keuhkoparia, kun Will on kliinisessä tutkimuksessa.

Stella on kontrollifriikki, jolla on ripaus OCD:tä ja tekee joka päivä listoja, joissa hän ylittää kaiken, mikä on tehtävä, ja tekee aina sen, mitä hänen on tehtävä. Will sitä vastoin ei välitä ollenkaan mistään hoitoon liittyvästä, ja haluaa enemmän kuin mitään vain kasvaakseen aikuiseksi ja päästäkseen sieltä pois.

Heidän välisen sopimuksensa jälkeen Stella saa auttaa Will alkaa ottaa hoitonsa vakavasti. Ajan myötä heidän tunteensa toisiaan kohtaan kasvavat – ainoa ongelma on, että heidän on aina oltava vähintään "kuusi jalkaa" toisistaan ​​eli noin kahden metrin päässä toisistaan, jotta he eivät saa tartuntaa. vastaavat bakteerit.

Huolimatta siitä, että Stella on odottanut uusia keuhkoja koko elämänsä, niin ilmeiseltä tuntunut ei ole enää niin helppoa, kun tunteet tulevat väliin.

Cast

Stellan roolissa näemme Haley Lu Richardson, joka näyttelee muun muassa sarjoissa The Edge of Seventeen, Columbus ja Split, ja Näemmekö roolissa Cole Sprouse — vanhan lapsinäyttelijän The Suite Life of Zack and Cody:stä joka tunnetaan nyt enimmäkseen roolistaan ​​Jugheadina sarjassa Riverdale.

Hieman pienemmissä rooleissa näemme Moises Arias (Hannah Montana) Poena, Stellan parhaana ystävänä sairaalassa, jonka hän tuntee seitsemänvuotiaasta asti, ja Parminder Nagra (Parempi kuin Beckham) Dr. Hamid ja Claire Forlani (Meet Joe Black, The Rock)

Tämän elokuvan ohjaaja on Justin Baldoni, jonka tavallinen mies luultavasti tuntee eniten näyttelijänä Rafael Solanon roolissa elokuvassa Jane the Virgin.

Musiikki

Koska tälle sivustolle kirjoittava mieheni on todellinen elokuvamusiikkinörtti, mainitsen musiikin myös nopeimpana. Hän ilmeisesti tunnisti kaikki elokuvassa soitetut indiepopin, laulajan/lauluntekijän ja depp-kappaleet. Elokuvamusiikki oli erittäin hyvää ja sopi mielestäni tunnelmaan täydellisesti – ja kaksi kokonaista Novo Amorin kappaletta antavat sille plussaa!

Arvostelu

Elokuvassa oli hyvää se, että kaikki tunteet tuntuivat todellisilta, ja sitä ei tehnyt suuret ylelliset kohtaukset vaan pienet yksinkertaiset kohtaukset ilmeineen ja ilmeineen.

Tunsin rakkautta ja tunsin kipua niin paljon, että se sattui rintaani. Ja kyllä, itkin. Vaikka se on yleinen ilmiö, kun katson elokuvia, tämä oli se elokuva, jossa pyyhit kyyneleitä ja nenää paidan hihalla, koska itkemistä ei vain voi lopettaa. Tosi ruma harmaa siis.

Mielestäni sekä Cole Sprouse että Haley Lu Richardson olivat erittäin hyviä rooleissaan Stellana ja Willinä. Haley hoitaa kaikki roolinsa sinänsä erittäin hyvin. Jopa kaikki pienet roolit, kuten sairaanhoitajat ja Stellan ystävä Poe, tehtiin erittäin hyvin.

Jos olet nähnyt Riverdale, voi olla vaikeaa yhdistää Cole johonkin toiseen, mutta silti luulet, että hän teki hienoa työtä. Ehkä auttoi päästä eroon siitä hirveästä hatusta, jota hän aina pitää Riverdalessa...

Valitettavasti en ole lukenut kirjaa, mutta voin luultavasti arvata, että - kuten monissa muissakin kirjoihin perustuvissa elokuvissa - heidän suhteensa rakentumisesta puuttuu paljon.

Valitettavasti elokuvista poistetaan yleensä asioita, jotka saavat sinut ymmärtämään heidän suhdettaan hieman enemmän – ja tässä tapauksessa juuri heidän erojaan naisen kontrollitarpeeseen ja hänen haluttomuuteensa hoitaa hoitoaan. Ymmärrän varmasti, että tarinasta piti poistaa paljon, jotta siitä tulisi elokuva.

Kaiken kaikkiaan paljon parempi kuin odotin alusta asti ja ERITTÄIN katsottava elokuva. Jätä ripsiväri meikkipussiisi ennen kuin menet katsomaan tätä ja ota mukaan ylimääräinen nenäliina. (Jos tuot sen, johon olet rakastunut, voit käyttää tilaisuutta hyväkseen ja nauttia mahdollisuudesta pitää kädestä kiinni elokuvateatterin pimeässä!)

Mutta odota nyt, elokuvan nimi on "Five Feet Apart" ja olen kirjoittanut, että niiden on pysyttävä "kuusi jalkaa toisistaan". Hyvin tehty – mutta jos haluat tietää miksi, sinun on vain katsottava elokuva!

Arvosana

Five Feet Apart saa arvosanan 7 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli