Arvostelu: Mission: Impossible - Dead Reckoning: Part One

Ethan Hunt palaa suureelliseen toimintaseikkailuun!

Elokuva, jolla on tämän vuoden pisin elokuvan nimi, on saanut ensi-iltansa, mutta onko se katsomisen arvoinen?

Juoni

Maailma kohtaa aivan uuden uhan; voimakas tekoäly on alkanut tunkeutua tietojärjestelmiin ympäri maailman ilmeisesti tekemättä vielä mitään. Kuitenkin näyttää siltä, että on olemassa kaksi avainta, joita voidaan käyttää sen sammuttamiseen - avaimia, joita useat eri ryhmät yrittävät saada käsiinsä.

Tom Cruise Ethan Huntin roolissa.

Ethan Huntin uusi tehtävä on saada haltuunsa kaksi avainta ennen muita, mutta myös selvittää, missä näitä avaimia oikeastaan pitäisi käyttää - näyttää siltä, ettei kukaan tiedä.

Näyttelijät

Pääroolissa Mission: Impossible -sarjassa toimii jälleen kerran vakooja Ethan Hunt, jota esittää kuten tavallista Tom Cruise. Hänen rinnallaan hänellä on edelleen Simon Pegg, Ving Rhames ja Rebecca Ferguson, ja heidän joukossaan pieni varas Hayley Atwell, joka on saattanut päästä yli sietokykynsä (siis hahmo, näyttelijä tekee erinomaista työtä).

Rebecca Ferguson palaa rooliin Ilsa.

Kuten näissä elokuvissa yleensäkin, jokainen näyttelijä antaa kaikkensa jokaisessa kohtauksessa. Se on todella korkeaenerginen ja todella hehkuva toimintaelokuva - erittäin hyvä.

Intensiivistä toimintaa

Mission: Impossible -elokuvat keskittyvät toimintakohtauksiin ja hulluihin temppuihin, tiedätte sen jo tässä vaiheessa, eikä tämä elokuva ole poikkeus; he juoksevat junien perässä, kaatavat autoja, hyppäävät moottoripyörillä ja hyppäävät laskuvarjolla - ja he tekevät sen oikeasti.

Tom Cruise tekee omat temppunsa elokuvassa - toinen hullumpi kuin toinen.

Yllättävän paljon heidän hulluista temppuistaan tehdään oikeasti, joten jos luulet, että jotain on lavastettua, kannattaa tarkistaa kulissien takainen materiaali; olet ehkä yllättynyt siitä, mitä näyttelijät (erityisesti Cruise) joutuvat kokemaan.

Arvio

Kuinka hyvä elokuva sitten on? Minulla on hieman vaikeuksia sen kanssa, että tämä on vain ensimmäinen osa kahdesta elokuvasta, samalla kun elokuva on jo erittäin pitkä. Koko tarinan pitäisi siis kestää noin 6 tuntia - puolivälissä on vuoden odotusaika (seuraava elokuva saa ensi-iltansa 2024).

Tom Cruise und Hayley Atwell joutuvat pahaan ahdinkoon.

Toisaalta on virkistävää nähdä todellisia temppuja ja hyvin ohjattu toimintaelokuva kuten tämä, joten olen hieman epävarma arvosanasta. Elokuva on epäilemättä näkemisen arvoinen kaikille, jotka pitävät toiminnasta, Mission: Impossiblesta historiallisesti tai yleisesti Tom Cruisesta. Tämä on paras toimintaelokuva, jonka voit nähdä elokuvateatterissa juuri nyt, epäilemättä.

Ensi-ilta tänään

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One saa Suomen ensi-iltansa tänään, 12. heinäkuuta 2023.

Jatkoa seuraa

Kuten olette tajunneet, tarina jatkuu jatko-osassa; toinen osa nimeltään Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part Two saa ensi-iltansa ensi vuoden kesällä, 26. kesäkuuta 2024.

Positiivisesti

  •   Monia hyvin tehtyjä toimintakohtauksia
  •   Huikeita temppuja - niitä, jotka tehdään oikeasti, siis

Negatiivinen

  •   Välillä vähän liikaa puhetta
  •   Ensimmäinen osa kahdesta
  •   Liian pitkä omaan parhaaseensa

Arvosana

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One saa arvosanan 7 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli