Arvostelu: We're All Going to the World's Fair

Kuinka pelottava on todellisuudessa kauhuelokuva We're All Going to the World's Fair?

Elokuvan tekeminen on tullut helpommaksi ja helpommaksi, ja sen seurauksena on myös ilmestynyt yhä kapeampia elokuvia - ja We're All Going to the World's Fair voi ehdottomasti sanoa sekä näyttävän että tuntuvan "nollabudjettielokuvalta", hyvässä ja pahassa.

Juoni

Elokuvan päähenkilö on teini-ikäinen Casey (Cobb), joka osallistuu verkossa tehtävään World's Fair Challengeen - haasteeseen, jossa osallistujat alkavat kokea yliluonnollisia oireita, joita he dokumentoivat videomuodossa.

Casey kasvoissaan hehkuvaa maalia.

Haaste ei ehkä todellisuudessa liity yliluonnollisiin voimiin, vaan pikemminkin siihen, että ihmiset internetissä teeskentelevät ja valehtelevat saadakseen näkyvyyttä ja suosiota - ja mitä pidempään aikaa kuluu, sitä epätoivoisemmaksi Casey tulee halustaan tulla huomatuksi.

Näyttelijät

Debyyttiroolissaan näyttelijä Anna Cobb esittää tyttöä nimeltä Casey, ja hän tekee sen todella hyvin. Hän vaikuttaa epätoivoiselta, epävarmalta ja siltä, että hän ei oikein tiedä mitä haluaa, joten hän sopii rooliin erinomaisesti.

Suuri osa elokuvasta tapahtuu pimeässä huoneessa tietokoneen ruudun edessä.

Koska elokuva käsittelee juuri yksinäisyyttä, siinä ei ole monta muuta näyttelijää kuin hän, mutta henkilö, jonka hän tapaa suorittaessaan haastetta, näyttelee Michael J. Rogers, joka myös esittää yksinäistä ja epätoivoista hahmoa vakuuttavalla tavalla.

Arvio

Haluan olla selvä siitä, että odotin We're All Going to the World's Fair:n olevan kauhuelokuva, mutta se ei todellakaan ole sitä. Se on pikemminkin melko mielenkiintoinen (mutta hidas) tutkielma siitä, millaista on olla nuori nykyään, jatkuvasti valvovan internetin maailmassa.

Tapahduvatko haasteeseen osallistuville todella yliluonnollisia asioita?

On koskettavaa, miten elokuvan päähenkilö Casey epätoivoisesti yrittää saada ihmisiä katsomaan hänen videoitaan ja osallistuu "World's Fair Challengeen" toivoen tulevansa huomatuksi, mutta se ei valitettavasti ole kovin kiinnostavaa.

Elokuva ei sano tarpeeksi tai näytä tarpeeksi herättääkseen mielenkiintoa. Se on ennalta-arvattavaa ja ikävä katsottavaa.

Arvosana

We're All Going to the World's Fair saa arvosanan 3 ulos 10.

Yhteenveto

Vaikka elokuva kuvaakin hyvin ja koskettavasti näkyvyyden ja identiteetin löytämisen epätoivoa verkossa, siinä ei ole tarpeeksi antia. Se tuntuu sekä tylsältä, liian pitkältä että liian epämääräiseltä ollakseen kiinnostava jännitys- tai kauhuelokuva.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli