Arvostelu: The Creator

Olemme nähneet elokuvan The Creator, jossa ihmiset taistelevat älykkäitä robotteja vastaan.

Brittiläisen Gareth Edwards ohjaama, Rogue One: A Star Wars Story on oma ainutlaatuinen tieteiskirjallisuuden seikkailunsa - tässä on arviomme The Creator.

Juoni

The Creator kertoo ihmiskunnan käyvän sotaa älykkäitä robotteja vastaan sen jälkeen kun Los Angeles on joutunut atomipommi-iskun kohteeksi. Ainoa alue, jolla robotit yhä sallitaan yhteiskunnassa, on Aasia, jossa Yhdysvaltain sotilasetsivät etsivät nyt robotin uusinta supervoittoa - joka osoittautuu pieneksi robottilapseksi.

The Creator

#media463633:ssa# on räjähdyksiä yllin kyllin.

Päähenkilö Joshua menee vastoin käskyjään ja päättää pelastaa lapsen toivoen, että tämän tieto voisi johdattaa hänet takaisin menetetyn vaimonsa luo. Mutta aika käy vähiin, sillä Yhdysvaltain sotilas ei epäröi mitään keinoja hävittää robotit maan pinnalta kerta kaikkiaan.

Näyttelijät

Elokuvan pääosissa näemme Madeleine Yuna Voyles AI-lapsenä ja John David Washington hänen suojelijanaan Joshua. Sivurooleissa nähdään Gemma Chan Joshuan vaimona Mayana, Ken Watanabe tämän isänä Harunina ja Allison Janney everstiluutnantti Howellina, joka on heitä jäljittämässä.

Gemma Chan

Gemma Chan elokuvassa The Creator.

Pieni tyttö Madeleine Yuna Voyles osoittautuu vaikuttavaksi nuoreksi näyttelijäksi, ja sivuroolit hoitavat hommansa, vaikka dialogi onkin välillä pakotettua. Meillä on kuitenkin ongelma John David Washington:n kanssa. Hän ei ole tarpeeksi hyvä näyttelijä pitämään pääroolia tällä tavalla - hän ei vain yksinkertaisesti yllä riittävän korkealle tasolle, ja hänen roolinsa ei tunnu luonnolliselta.

Valokuvaus

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat suurelta osin Aasiaan, ja näemme paljon kauniita maisemia ja hienoja kohtauksia. Elokuvavalokuvaaja Oren Soffer tekee ensimmäisen suuren elokuvansa kun hän kuvaa The Creator. Se näyttää todelliselta suurleffalta. Monet kohtaukset on kuvattu auringonlaskun, yöajan tai auringonnousun aikaan - he todella hyödyntävät Thaimaan näkymiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Jotain, mitä tavallisilla ihmisillä ei ehkä ole erityisen paljon väliä, on se, että elokuva on kokonaan kuvattu Sonyn kuluttajakameralla eikä ammattilaiskameralla. Se on kyllä hienoa, mutta se ei anna elokuvalle mitään ylimääräistä.

Musiikki

Saksalainen Hans Zimmer on yksi maailman tunnetuimmista elokuvamusiikin säveltäjistä, hänellä on runsaasti klassisia musiikkikappaleita repertuaarissaan, mutta tässä elokuvassa hän tuntuu menneen pääosin säästöliekillä. Vaikka elokuvan musiikissa on muutamia kauniita hetkiä, se on suurimmaksi osaksi melko hiljaista ja hillittyä. Se ei ole aivan sitä tyyppiä elokuvamusiikkia, mitä odottaisi nähdessään nimen julisteessa.

Arvio

The Creator on ainutlaatuinen elokuva siinä mielessä, että se ei kuulu mihinkään franchising-kokonaisuuteen eikä perustu mihinkään muuhun aineistoon tai sarjaan. Se tekee siitä raikkaan tuulahduksen ja jotain, mitä pitää arvostaa itsessään. Lisäksi se on pienellä budjetilla tehty elokuva, joka näyttää paljon kalliimmalta kuin mitä se on, mikä on jo saavutus sinänsä.

The Creatorin robottisotilas

Robottisotilas elokuvassa The Creator.

Valitettavasti se tuntuu samalla alkeelliselta konseptilta, jossa olisi pitänyt kaivaa syvemmälle ihmisten ja tekoälyn väliseen sotaan; sen alla pitäisi olla enemmän, mutta sitä ei ole. Päätelmänä elokuva tuntuu enimmäkseen vain spektaakkelilta, jossa on liian monta sotakohtausta, jotka alkaa rehellisesti sanottuna käydä tylsäksi lopussa.

Positiivisesti

  •   Ainutlaatuinen konsepti mielenkiintoisilla ideoilla

Negatiivinen

  •   Elokuva ei käsittele syvällisesti niitä kysymyksiä, joita se esittää tietoisuudesta ja tekoälystä

Arvosana

The Creator saa arvosanan 6 ulos 10.

Yhteenveto

Elokuva The Creator on raikas tuulahdus Hollywoodissa, mutta huolimatta mielenkiintoisesta konseptistaan se ei tuo paljon uutta. Se on hyvin tehty, tyylikkäästi kuvattu ja paikoin tunteellinen, mutta se ei riitä loppuun saakka.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli