Arvostelu: Talk To Me

Talk to Me yllättää meidät — pelottavan hyvällä tavalla.

Australian elokuvastudiolta Causeway Films tulee yksi tämän vuoden parhaista kauhuelokuvista.

Juoni

Talk to Me kertoo Mian tarinan, joka on äskettäin kokenut trauman menettäessään äitinsä yliannostukseen. Hän ei oikein sovi mihinkään seuraan, mutta kun tilaisuus ilmenee kokeilla jotain sellaista, mitä muut eivät uskalla, hän näkee tilaisuutensa - hän aikoo kokeilla uusinta trendiä, tulla yhteyteen kuolleiden kanssa.

Se, joka ottaa kädestä kiinni ja sanoo "Puhu minulle", tulee yhteyteen kuolleiden sielujen kanssa.

Pitämällä vanhaa kättä ja sanomalla "puhu minulle" avautuu ovi kuolleiden maailmaan - ja sen jälkeen voi myös pyytää heitä jäämään. On kuitenkin tärkeää, ettei leiki kuoleman kanssa yli 90 sekuntia, koska silloin he voivat jäädä...

Näyttelijät

Miaa, pääroolia, näyttelee Sophie Wilde, ja mikä suoritus häneltä. Hän repii itsensä todellisuuden ja hallusinaatioiden välillä, toivon ja epätoivon välillä, ja järjen ja hulluuden välillä, kun hän näkee mahdollisuuden tavata kuolleen äitinsä uudelleen.

Mialle käy yhä vaikeammaksi erottaa mikä on kuoleman maailma ja mikä on todellisuutta.

Hänen lisäkseen näemme Alexandra Jensen roolissaan parhaan ystävän Jade, Joe Bird pikkuveljen Rileynä, ja Miranda Otto äitinään Sue. Kaikki ovat loistavia rooleissaan - etenkin Bird erottuu, kun hänen hahmonsa tulee riivatuksi. Vaikuttavaa.

Arvio

Talk to Me:n ensimmäinen puolikas on poikkeuksellisen korkealaatuinen ja se onnistui säikyttämään minut kunnolla. Sekä maskeeraus, näytteleminen että kuvaus ovat ehdottoman huippuluokkaa. Vaikka elokuva menettääkin vauhtia mitä pidemmälle se etenee, loppu on täysin oikea ja tekee elokuvasta vielä paremman.

Ei ole vain Mia, joka tapaa kuolleita Puhu minulle -elokuvassa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä on hyvin tehty kauhuelokuva, joka ehdottomasti kannattaa katsoa kaikkien kauhun ystävien - tai niiden, jotka haluavat vain pelästyä illaksi - toimesta.

Positiivisesti

  •   Tyylikkäästi tehty
  •   Vakuuttava loppu
  •   Sophie Wilde pääroolissa Miana

Negatiivinen

  •   Hieman hidastuu puolivälissä

Arvosana

Talk to Me saa arvosanan 7 ulos 10.

Yhteenveto

Yksi tämän vuoden parhaista kauhuelokuvista, ei epäilystäkään. Katso!


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli