Arvostelu: Past Lives

Past Lives on saanut paljon huomiota ympäri maailman järjestetyillä festivaaleilla — ja ihan syystä.

Juoni

Kun Nora (Lee) muuttaa Etelä-Koreasta Yhdysvaltoihin, hän menettää yhteyden parhaaseen ystäväänsä. Vasta monien vuosien jälkeen he saavat uudelleen yhteyden ja alkavat hiljalleen oppia lisää toisistaan.

Hae Sung, Nora ja hänen miehensä Arthur.

Aikaa kuluu ja paljon tapahtuu heidän elämässään - esimerkiksi Nora avioituu amerikkalaisen Arthurin (Magaro) kanssa - kun he viimein päättävät tavata New Yorkissa. Voiko heidän kaipauksensa toisiaan kohtaan johtaa jotain?

Näyttelijät

Pääroolit Noraa ja Hae Sungia näyttelevät Greta Lee ja Teo Yoo, joista erityisesti Lee erottuu upeana näyttelijättärenä. Hän on niin vakuuttava ja tunteikas, että hän tekee koko elokuvasta mielenkiintoisen omalla panoksellaan.

Nora ja Arthur avioparina näyttelevät Greta Lee ja John Magaro.

Hänen miehensä Arthuria näyttelee John Magaro, joka myös erottuu - hän on todella hyvä roolissaan miehenä, joka ei oikein ymmärrä tilannetta, mutta aavistaa että jotain on tapahtumassa. Todella hyvä.

Arvio

Past Lives on juuri sellainen elokuva, johon usein jään koukkuun, jossa on pieni keskittyminen vain muutamaan ihmiseen, kauniilla kuvalla ja hyvillä näyttelijöillä. Vaimoni kutsuu sitä "elokuviksi, joissa ei tapahdu mitään", joka on väärinymmärrys. Paljon tapahtuu - mutta ei taistella supersankareiden voimin, se on totta.

Greta Lee on todella hyvä pääroolissaan Norana.

Vaikka pidän elokuvasta todella paljon, tuntuu siltä että täällä olisi voinut olla enemmän sisältöä. Juoni on melko yksinkertainen, ja elokuva etenee noin niin kuin voisi arvata. Loppu on todella hyvä ja nostaa kokonaisuutta, mutta olisin toivonut enemmän tunteellisia ja syvällisempiä kohtauksia.

Joka tapauksessa, se on todella hyvä draamaelokuva, joka sinun täytyy katsoa, jos rakastat elokuvia.

Arvosana

Past Lives saa arvosanan 7 ulos 10.

Yhteenveto

Past Lives on yksinkertainen mutta vahva draama siitä, miten jättää kotimaansa ja ystävyyden erityisestä siteestä menneiltä ajoilta. Se on kauniisti kuvattu ja siinä on erinomaiset näyttelijäsuoritukset, mutta jokin puuttuu täydellisen arvosanan saavuttamiseksi.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli