Arvostelu: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Stephen Strange hyppii rinnakkaisuniversumien välillä uuden Amerikan kanssa estääkseen kaiken tuhoutumisen.

Doctor Strange nähtiin vähän aikaa sitten uusimmassa MCU-elokuvassa Spider-Man: No Way Home, jossa hän yritti auttaa Peter Parkeria ja päästi vahingossa sisään ihmisiä rinnakkaisuniversumeista, joista kaikki eivät olleet aivan mukavia. Nyt on taas aika, kun New Yorkiin ilmestyy nuori tyttö, jolla on epätavallinen kyky.

Toiminta

Painajaiset vaivaavat Stephen Strangea (Cumberbatch) öisin, mutta päivisin kyse on häistä. Ei kuitenkaan hänen omaansa. Hän on liian kiireinen siihen, ja lisäksi hänen viiden vuoden vieraantumisensa teki rakkauden pyörästä hieman hankalan. Valitettavasti juhlat keskeytyvät, kun ulkona kaduilla alkaa levottomuus, kun saalista etsivä jättiläishirviö tekee tuhoa.

Saalis osoittautuu America Chaveziksi (Gomez), ja hänen ja Strangen tapaaminen on alku hirvittävälle hypylle universumien välillä, jonka tarkoituksena on paitsi pelastaa Amerikan henki myös pelastaa useita rinnakkaisuniversumeja tuholta.

Näyttelijät

Elokuvan namehenkilöä esittää, kuten ennenkin, Benedict Cumberbatch, ja hänen lisäkseen hänen namekaverinsa Wong on palannut Wongina. Tunnistamme myös Rachel McAdams ja Elizabeth Olsen Christine Palmerin ja Wanda Maximoffin rooleissa ja näemme myös Chiwetel Ejiofor Mordon roolissa.

Itse asiassa näemme koko elokuvan aikana lukuisia tuttuja kasvoja, mutta jotta en pilaisi yllätyksiä, en luettele niitä tässä. Tutustu näyttelijälistaan omalla vastuullasi!

Suuri uusi tulokas on kuitenkin Xochitl Gomez America Chavezina, tyttö, jolla on niin haluttu kyky, että hirviöt ja vielä pahemmat olennot jahtaavat häntä eri universumeissa.

Päähenkilöistä Strange, America ja Wanda, tietenkin Cumberbatch ja Olsen ovat paljon lämpimämpiä vaatteissa kuin uusi kollega Gomez, mutta itse asiassa Gomez sopii hyvin yhteen erityisesti Cumberbatch:n kanssa, mutta myös muun ensemble castin kanssa.

Arvostelu

Doctor Strange in the Multiverse of Madness on MCU:n ensimmäinen elokuva, joka todella perustuu sarjakuvien tapahtumiin, sillä nyt saamme nähdä enemmän siitä, mitä Wandalle tapahtui ja tapahtuu WandaVision jälkeen. Loppujen lopuksi hän kävi sarjassa läpi henkilökohtaisen tragedian ja hänellä oli hallussaan tietty kirja, ja nyt saamme nähdä, miten se on vaikuttanut häneen.

Vaikka elokuva ei ole ylipitkä, se tuntuu silti siltä, että sitä olisi voitu lyhentää vielä muutamalla minuutilla. Erityisesti pari taistelukohtausta (jos niitä voi sellaisiksi kutsua, kun taistellaan taikuudella) tuntui hieman liioitellulta, vaikka nekään eivät voi olla ohi kahdessa sekunnissa.

Kyseessä ei ole missään nimessä innovatiivinen tai mukaansatempaava elokuva, vaan pikemminkin Marvelin tasainen toimitus, joka ei yllätyksiä lukuun ottamatta erotu tarinallisesti kovinkaan paljon. Vaikka multiversumin käytössä on pieniä yhtäläisyyksiä, kyseessä ei ole uusi Spider-Man: No Way Home.

Elokuvaa katsoessa kannattaa myös tietää, että elokuvassa on väliosa, joka on tärkeämpää lajia, ja jälkimmäinen, joka on pelkkää huumoria.

Lopullinen arvosana oli lopulta vahvan kuuden tai heikon seitsemän välillä, mutta lopulta se päätyi kuitenkin seitsemään sen ansiosta, että elokuva on erittäin hyvin tehty, se esittelee uuden hahmon ryminällä ja käyttää multiversumia antaakseen meille korkeatasoista fanipalvelua.

Moniulotteisuus voi lopulta osoittautua haitaksi. Avaamalla tämän oven Marvel voi nyt tehdä periaatteessa mitä tahansa ja sitten heittää sen sivuun selittämällä, että se tapahtui eri universumissa kuin meidän universumissamme, mikä saattaa aiheuttaa sen, että me katsojat emme välitä siitä yhtä paljon kuin aiemmissa vaiheissa. Se voi olla Marvelin kannalta vaikea kompromissi tulevaisuudessa, mutta nyt se on paras vaihtoehto.

Trailer

Arvosana

Doctor Strange in the Multiverse of Madness saa arvosanan 7 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli