Arvostelu: Chip 'n' Dale: Rescue Rangers

Disney herättää Piffin ja Puffin henkiin uudella Chip 'n' Dale: Rescue Rangers — mutta onko se tarpeeksi viihdyttävä?

Käsittely

Los Angelesin poliisi metsästää sellaisen syndikaatin johtajaa, joka kidnappaa kuuluisia piirroshahmoja ja käyttää niitä huonojen piraattikopioiden tekemiseen kuuluisista Disney-elokuvista. Kun pelastusryhmän vanha lentäjä Oskar kidnapataan, Piff ja Puff sekaantuvat tutkimuksiin ja yrittävät yhdessä poliisi Ellien (Layne) kanssa pelastaa vanhan ystävänsä.

Piff ja Puff Oskarin kanssa.

Piff ja Puff eivät kuitenkaan ole enää ystäviä ja ovat ajautuneet erilleen, kun heillä on ollut eri tavoitteet urallaan; Puff on halunnut tulla supertähdeksi ja on jopa käynyt 3D-leikkauksessa, jotta hän näyttäisi nykyaikaisemmalta kuin sarjakuvaystävänsä Piff. Pystyvätkö he toimimaan yhdessä, vaikka ovat niin erilaisia?

Avustajat

Elokuvan päähenkilöt ovat tietenkin Piff ja Puff itse, ja englanninkieliset äänet ovat koomikot John Mulaney ja Andy Samberg. KiKi Layne näyttelee poliisi Ellietä, ja heidän ympärillään on kokonainen meri näyttelijöitä, jotka tekevät ääniä lukuisille hahmoille - kuten Eric Bana Oskarille, J.K. Simmons päällikkö Puttylle, David Tennant Roope McDancille ja Will Arnett Peter Panille - sekä cameo Paul Rudd:ltä, joka myy supersankarielokuvaansa Täti Mies.

Piffin ja Puffin englanninkieliset äänet ovat Andy Samberg ja John Mulaney.

Aivan kuten klassisessa elokuvassa "Kuka kehystää Roger Rabbitia?". niissä sekoitetaan piirrettyjä ja oikeita näyttelijöitä, ja se on itse asiassa tehty todella hyvin. Mielenkiintoisemmaksi elokuvassa sekoitetaan myös stop motion -hahmoja, sarjakuvia, savihahmoja, 3D-hahmoja ja tavallisia ihmisiä, ja jos elokuva jollakin tapaa loistaa, niin juuri näiden erilaisten hahmojen sekoittamisessa keskenään.

Käsikirjoitus ja ohjaus

Elokuvan on ohjannut Akiva Schaffer, joka yhdessä Andy Samberg:n kanssa muodostaa The Lonely Island -yhtyeen ja joka on aiemmin antanut meille Popstar: Never Stop Never Stopping:n ja The Watch:n - sekä kaikki yhtyeen vähemmän vakavat musiikkivideot. Käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Dan Gregor ja Doug Mand.

KiKi Layne poliisi Ellie Stecklerinä - yksi elokuvan harvoista ihmisistä.

Käsikirjoittajat ovat selvästi halunneet luoda jälleen yhden nostalgiaelokuvan, ja he ovat ahtautaneet elokuvaan niin paljon viittauksia ja cameoja, että ajoittain on vaikea pysyä perässä. Onko se hauskaa? No, ei oikeastaan. Se on kuitenkin varsin mielenkiintoinen, ja se sai minut ja vaimoni istumaan alas ja osoittamaan lapsille monia hahmoja, jotka tunnistimme, kun näimme elokuvan.

Arvostelu

Chip 'n' Dale: Rescue Rangers:n ongelma on se, että lapset eivät ymmärrä viittauksia, joita elokuvantekijät ovat nähneet niin paljon vaivaa sisällyttääkseen elokuvaan - tai sitä, kuka pelastusryhmä ylipäätään on - eikä elokuva näin ollen ole heille kovin hauska tai jännittävä.

Ainoat ihmiset, jotka oikeastaan saavat tästä elokuvasta jotain irti, ovat aikuisia, jotka tunnistavat itsensä ja ymmärtävät vitsit, mutta itse elokuva ei ole aikuisille... Olen siis ymmälläni; kuka on todellinen kohdeyleisö?

Jos olet utelias siitä, kuinka monta viittausta voit napata, se voi ehdottomasti olla katsomisen arvoinen, mutta muuten Disney+:ssa on parempia elokuvia katsottavaksi.

Arvosana

Chip 'n' Dale: Rescue Rangers saa arvosanan 5 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli