Arvostelu: Happiest Season

Filmbladet on nähnyt romanttisen jouluelokuvan Happiest Season — elokuva kaikille heille, jotka rakastavat rakkauden, ja joulun tietenkin.

Happiest Season oli ajateltu ensimmäiseksi elokuvateattereissa esitettäväksi elokuvaksi (ja jouluelokuvaksi), jossa samansukupuolinen pari on keskiössä, mutta koronapandemian vuoksi se julkaistiin nyt Amazon Primellä, sopivasti ennen joulua.

Juoni

Happiest Season seuraa pariskuntaa Abbya (Stewart) ja Harperia (Davis), kun Harper kutsuu ensimmäistä kertaa Abbyn mukaan perheen joulunviettoon. Matkalla sinne selviää kuitenkin, että Harperin vanhemmat eivät edes ole tietoisia siitä, että Harper ja Abby ovat pari — tai edes siitä että Harper on lesbo. Siksi Harper pyytää Abbya valehtelemaan, ja sanomaan että he ovat kämppäkavereita.

Kristen Stewart ja Mackenzie Davis Happiest Seasonissa.

Ymmärrettävistä syistä syntyy komplikaatioita, kun perhe kokoontuu saman katon alle, ja kun valheet, kilpailullisett siskot, vanhat exät ja mustasukkaisuus sekoittavat pakkaa.

Rooleista löytyy paljon hyviä näyttelijöitä. Päärooleissa Abbya ja Harperia näyttelevät Kristen Stewart (Spencer, Personal Shopper) sekä Mackenzie Davis (Blade Runner 2049, The Martian). Mary Steenburgen ja Victor Garber näyttelevät Harperin vanhempia, jotka ovat hyvin tarkkoja maineestaan, ja sitä että kaikki näyttää hyvältä ulospäin — tämä siksi että isä Ted on asettumassa ehdolle pormestarivaaleissa.

Aubrey Plaza Happiest Seasonissa.

Harperin siskona näemme Alison Brie — kilpailullinen Sloane-sisko, joka luopui hyvästä työstään panostaakseen perheeseensä, ja sen jälkeen yrittää todistaa oman kyvykkyytensä vanhemmilleen, sekä Mary Holland outona ja ei niin arvostettuna Jane-siskona. Mary Holland osallistui myös käsikirjoitukseen yhdessä ohjaajan kanssa.

Muissa sivurooleissa näemme myös Dan Levy Abbyn surkuhupaisana parhaana kaverina, sekä Aubrey Plaza Harperin ex-tyttöystävänä. Ohjaajana toimii Clea DuVall, joka myös on käsikirjoittanut yhdessä Holland:in kanssa.

Oliko se hyvä?

Minusta se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Se on klassinen rakkauselokuva siinä mielessä, että tietää suunnilleen mitä tulee tapahtumaan, mutta tässä tapauksessa se ei haittaa yhtään. Se on ihana hyvänolon elokuva, oikea joulukarkki, jolla on kaikki hyvän elokuvan ainekset. Elokuvassa on hauskoja kommentteja (useimmiten Dan Levyn suusta) sekä muita hauskoja tilanteita, joille saa nauraa ääneen. Lisäksi elokuvan rakkaus, mustasukkaisuus ja sovinto, sekä hieno viesti siitä että oma itsensä oleminen on vahvuus, antaa elokuvalle painoa ja tunnetta.

Itse pidän myös hienona, että monet elokuvassa mukana olleet - sekä ohjaaja Clea DuVall joka on kirjoittanut käsikirjoituksen omista kokemuksistaan - kuuluvat itse LGBTQ-yhteisöön.

Arvosana

Happiest Season saa arvosanan 7 ulos 10.

Yhteenveto

Yksi viime aikojen parhaista jouluelokuvista, ja suosittelen sitä lämpimästi! 7/10 herkullista mehujää.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli