Arvostelu: 365 Days

Filmbladet on nähnyt elokuvan 365 päivää, josta on puhuttu laajasti sen suhtautumisesta naisiin. Elokuva on saanut paljon negatiivista kritiikkiä –- mutta kuinka paha se voi oikeasti olla?

Kertomus

Massimo on sisilialainen mafian johtaja, jonka mielestä puolalainen tyttö, joka vierailee Sisiliassa poikaystävänsä kanssa, on kaunis. Hän päättää sitten siepata hänet, mutta enintään 365 päivää; jos hän ei vuoden vankeudessa olon jälkeen ole rakastunut häneen, hän vapauttaa hänet.

(Ei, en vitsaile. Kuulet itse, että tämä on laadukas tarina.)

Käsikirjoitus ja ohjaus

Käsikirjoituksen ja ohjauksen takana on puolalainen elokuvantekijäkaksikko Tomasz Mandes ja Barbara Bialowas, jotka pohjaavat käsikirjoituksen puolalaisen kirjailijan Blanka Lipinska kirjaan. Käsikirjoituksessa on paljon outoja puutteita, ja vaikka koko tarina on hyvin outo, hahmot ja heidän outo käyttäytymisensä vievät palkinnon.

Yksi monista esimerkeistä on miespuolinen päähenkilö Massimo, joka sanoo toistuvasti, ettei hän lyö häntä sormella, ellei nainen pyydä häntä - vain kuristaakseen häntä sekunteja myöhemmin, kun hän yrittää paeta. Eikö Massimo ymmärrä, mitä hän sanoo? Voiko sormet laittaa kaulan ympärille, mutta ei mihinkään muualle.

Joskus 365 päivää on niin naurettavaa, että vaan istut ja tuijotat – ja jos elokuvantekijät tavoittelevat sitä, he ovat todella onnistuneet. Mutta minä vihaan sitä.

Näyttelijät

En tiedä oliko vaikea löytää hyviä näyttelijöitä, jotka halusivat olla tässä elokuvassa, koska tänne he ovat keränneet niin paljon huonoja näyttelijöitä kuin ovat löytäneet ja myös antaneet pari niistä — Michele Morrone kuten Massimo ja Anna Maria Sieklucka Laurana — pääroolit.

Se on sotkuista, naurettavaa, liiallista näyttelemistä ja noloa kerralla, eikä ketään näyttelijöistä voi ottaa vakavasti. Ja tällä tarkoitan ettei ketään - vaikka huoneessa olisi paljon ihmisiä, ei silti ole mahdollista katsoa ilman ongelmia, koska silloin joku pelle nousee esiin ja liiottelee näyttelemistä taas.

Valokuva ja valo

Joten nyt yhdelle suosikkialueistani, valokuvaukseen! Vaikka elokuvat voivat olla huonoja, ne voidaan pelastaa todella hyvällä kuvaustyöllä – ehkä näin on tässäkin?

Vastaus on valitettavasti ei; edes valokuva ei ole hyvä tässä elokuvassa. Täällä he ottavat parhaan kameran, joka Sonylla on, CineAlta Venice, ja tappavat sen täysin. Se on tärisevää, nykivää, lyhyet kuvatut pätkät on koko ajan ja joissakin kohtauksissa on niin paljon melua, että se näyttää vanhalta analogiselta elokuvalta.

Kuvaaja Bartek Cierlica tai editori Marcin Drewnowski eivät saa kunniaa työstään tämän elokuvan parissa, mikä on sääli muuten erinomaisesta elokuvasta.

Arvostelu

Noh, mitä voi sanoa? En usko, että olen koskaan nähnyt oudompaa elokuvaa, joka ottaisi itsensä samalla näin vakavasti. Tämä ei ole huono vitsi, vaan vakava elokuva sellaisesta parantumattoman typerästä asiasta kuin tytön sieppaamisesta saadakseen hänet rakastumaan sinuun.

Samalla kun koko maailma pyörii sen ympärillä, että naiset saavat lisää oikeuksia, että otetaan heidät vakavasti ja että yhteiskunnan miesten on lopetettava naisten hyväksikäyttö, niin tulee tämä idioottimainen elokuva, jossa mies kuristaa naisen joka toisessa kohtauksessa. Ymmärrän, että tämän pitäisi olla samanlainen elokuva kuin Fifty Shades of Grey - joka on myös surkea elokuva -, mutta tämä on vielä huonompaa.

Oletko nähnyt Mia Skäringer:n No More Fucks to Give, jossa hän puhuu siitä, kuinka miehet – ennen kaikkea ruotsalaiset näyttelijät – käyttäytyvät naisia ​​kohtaan ja kuinka naisille tulisi antaa oikeudenmukainen mahdollisuus yhteiskunnassa? Jos ei, tee se - koska tämä on täsmälleen päinvastoin. Molemmat elokuvat ovat saatavilla Netflixissä.

Positiivisesti

  •   Elokuva on ohi

Negatiivinen

  •   Näyttelijät
  •   Elokuvan juoni
  •   Elokuvan käsikirjoitus

Arvosana

365 päivää saa arvosanan 1 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli