Arvostelu: After

Sitten tuli After, kauan odotettu elokuva, joka perustuu Anna Todd samannimiseen kirjaan, jossa miljoonat lukijat rakastuivat Hardinin ja Tessan tarinaan.

Kertomus

After saamme seurata 18-vuotiasta Tessaa (Langford), kun hän saapuu yliopistoon, jossa hän tapaa kovan ja monimutkaisen Hardinin (Fiennes). Tessa on elänyt koko elämänsä ylisuojelevan ja tiukan äitinsä kanssa ja ollut ystävällisen poikaystävänsä Noahin kanssa ikuisesti.

Mutta Hardinissa on jotain, mitä Tessa ei voi vastustaa, vaikka hänen äitinsä ei hyväksy sitä ja Hardin vaikuttaa salaperäiseltä. Onnistuuko Tessa murtamaan Hardinin muurit vai onko hänen käytöksensä takana jotain?

Näyttelijät

Tessan roolissa näemme Josephine Langford ja Hardinin roolissa Hero Fiennes Tiffin. Kukaan nuorista näyttelijöistä ei ole tehnyt paljon aiemmin, vaikka Herolla on ollut pieni rooli elokuvassa Harry Potter and the Half-Blood Prince, näytellen Voldemortia nuorena – looginen valinta, kun otetaan huomioon, että hänen setänsä Ralph Fiennes on se, joka esittää Voldemortia tavallisesti.

Voit nähdä useita muitakin näyttelijöitä, jotka ovat tunnistettavissa, mutta kukaan ei ole kovin mukana – esimerkiksi Tessan äitiä näyttelee Selma Blair, joka on vain parissa kohtauksessa. Peter Gallagher nähdään hetkeksi Hardinin isänä häiden aikana, ja Dylan Arnold, joka esittää Tessan poikaystävää Noaa, on nähty myös musiikki sarjassa Nashville.

Arvostelu

Mitä voin sanoa... Se ei ollut huono, vaan hirveän tylsä, ja se on erittäin vapaa tulkinta kirjasta, jossa ei paljon pidä paikkaansa.

Oletan, että se perustuu neljän kirjan sarjan kirjaan numero yksi, mutta ymmärtääkseni jotkut yksityiskohdat olivat myöhemmästä kirjasta. Olen kuitenkin lukenut, että vuonna 2020 tulee uusi elokuva ja että kirjoittaja Anna Todd on luvannut, että uusi elokuva seuraa kirjoja paljon tarkemmin.

Suurin ongelmani - josta valitan aina kun näen kirjaan perustuvan elokuvan - on se, että he aina säästävät suhteiden rakentamisessa. Täällä se oli todella bang boom, he tapasivat kaksi kertaa ja sen jälkeen seurustelivat. Elokuvassa tapahtuu paljon asioita, joita ei mainita kirjassa, ja niistä tulee vain outoja täyteaineita, sen sijaan että seurasivat mitä kirjassa tapahtuu.

Minua häiritsee, että hahmot eivät edes vastaa kirjan hahmoja – he esimerkiksi etsivät eri asioita, ovat vaihtaneet pojan tytöksi ja niin edelleen.

Ymmärrän, että ehkä en todellakaan ole kirjan tai elokuvan kohdeyleisö – yli 30-vuotiaana ja neljän lapsen kanssa minulla on liian monta kasaa pyykkiä taitettavana – mutta pidin kirjoista. Jos olisin ollut nuori, olisin helposti rakastunut Hardinii. Kohdat jotka olivat kirjoissa viihdyttävää oli elokuvassa kuin kuorsausjuhlat.

Jos haluat katsoa sen – lue sen sijaan kirja. Jos olet jo lukenut kirjan, tiedät mitä; parempi lukea se uudestaan. Ainakin minä aion näin tehdä lasten nukkumaanmenon jälkeen sen sijaan että järjestäisin pyykit.

Arvosana

After saa arvosanan 3 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli