Arvostelu: Avatar IMAX 3D:ssä

Filmbladet on nähnyt Avatar IMAX 3D muodossa ja sinunkin pitäisi!

Kohta on Avatar: The Way of Water:n jatko-osan ensi-illan aikaa! Ja mikä sopisi kenties paremmin kuin se, että alkuperäinen elokuva näytetään jälleen elokuvateattereissa?

Monilta on jäänyt paitsi 3D-version

Jo vuonna 2009 Avatar:lla oli ensi-ilta, joka tarkoittaa sen, että suurinpiirtein kaikki ketkä ovat alle 20 vuotta vanha on nähnyt elokuvan “väärässä”-muodossa. Heidän olisi pitänyt nähdä elokuvan 3D-versiona elokuvateatterissa. Silloin siniset tietokoneella luodut hahmot muuttuvat olennoiksi, jotka näyttävät heräävän henkiin, mikä parantaa huomattavasti kokemusta.

Kertomus

Avatar sijoittuu 160 vuoden päähän tulevaisuuteen ja kertoo ihmisistä, jotka ovat löytäneet uskomattoman arvokkaan mineraalin kuusta nimeltä Pandora. Onnistuakseen vakuuttamaan alkuasukkaat – niin sanotut Na'vi – siitä, että ihmisten pitäisi saada kerätä mineraali, he ovat kehittäneet samanlaisia ​​kehoja, joita voidaan hallita aivoilla ja siten tutustua niihin. Näitä ruumiita kutsutaan avatareiksi, ja päähenkilömme esittää osittain halvaantunutta entistä sotilasta, joka hallitsee yhtä ruumiista.

Entinen sotilas Jake Sully (Sam Worthington) saapuu Pandoraan oppimaan hallitsemaan avatariaan.

Melko pian päähenkilö Jake Sully (Worthington) suuntaa viidakkoon ja törmää Omaticaya-klaanin, erityisesti päällikön tyttären Neytiriin (Saldaña). Ajan myötä käy kuitenkin ilmi, että Na'vien suostuttelunsa jättämään pyhän kotinsa inhimillisen ahneuden vuoksi ei ehkä ole niin helppoa kuin voisi luulla.

Kuva

Avatar oli täysin uraauurtava, kun se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja minun on sanottava, että tehosteet, animaatiot ja visuaalit toimivat nyt yhtä hyvin kuin 13 vuotta sitten. Kaiken lisäksi se on edelleen yksi harvoista elokuvista, jotka todella onnistuvat saamaan 3D-tehosteet tuntumaan todellisilta ja vakuuttavilta.

Alkuperäistä Neytiria esittää Zoë Saldana. Avatar näyttää edelleen paremmalta kuin monet nykyelokuvat, vaikka se julkaistiin vuonna 2009.

Yleinen trendi 3D-filmeissä on, että esineet työntyvät ulos kehyksestä, mutta tässä elokuvassa sitä käytetään enimmäkseen luomaan kuvan sisään syvyyttä, mikä todella toimii. Joskus näyttää siltä, ​​että olet viidakossa heidän kanssaan.

Musiikki ja ääni

Nyt edesmennyt säveltäjä James Horner on kirjoittanut elokuvan musiikin, ja soundtrackiä on todella hyvä koko elokuvan keston ajan. Se, että hän on kuollut, tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että hän ei palaa ja kirjoittaa musiikkia jatko-osassa – silloin musiikin takana on sen sijaan brittiläinen säveltäjä Simon Franglen.

Näyttelijä Stephen Lang sopii täydellisesti pahiksi Quaritch.

Toinen asia, joka erottuu ehdottomasti tässä elokuvassa, on todella hyvä äänisuunnittelu, jossa sinua ympäröivät sekä viidakko, raketit, tuli, räjähdykset, henget, vesiputoukset ja kaikki muu, minkä voi ajatella tekevän ääniä Pandorassa – mikä tekee siitä sitä parempi IMAX-näytöksen ansiosta.

Arvostelu

Avatar on aivan yhtä hyvä kuin muistan sen siitä lähtien, kun näin sen teattereissa 13 vuotta sitten, mutta yksi asia on muuttunut vielä paremmaksi – nyt voimme nähdä sen 3D-muodossa IMAX-teattereissa, jotain mitä ei tarjottu elokuvan aikana viimeksi julkaistu. Voin vain sanoa, että mielestäni se oli uskomattoman hyvä esitys, lukuun ottamatta yhtä yksityiskohtaa, josta voit lukea lisää alta.

Seikkailu Pandoralla vie meidät korkeille vuorille, vesiputousten ja lentävien kivien sekaan.

11-vuotias tyttäreni oli kanssani ja näki elokuvan, ja ensimmäinen asia, jonka hän sanoi, kun elokuva oli ohi, oli: "Voimmeko nähdä toisenkin IMAXissa?!" – joten se oli hieno kokemus sekä nuorille että vanhoille. Lupasin tuoda hänet IMAX 3D:hen uudelleen joulukuussa, kun on jatko-osan aika.

Yksi valitus: HFR

Yksi asia, joka todella häiritsi minua Avatar:n IMAX 3D -näytöksessä, oli se, että he ovat nyt sekoittaneet HFR-kohtauksia – eli missä elokuvassa on korkeampi kuvataajuus (High Frame Rate/HFR) kuin tietokonepelissä – tavallisiin kohtauksiin. , mikä tarkoittaa, että vaiheessa oli HFR, sitten tavallinen ja sitten yksi HFR edestakaisin.

Useimmat ihmiset eivät ehkä huomaa HFR-kohtauksia, mutta minua, joka valitettavasti huomaan, se häiritsi. Rehellisesti sanottuna se näyttää mielestäni roskalta, ja toivon todella, että Filmstaden antaa vierailijoille mahdollisuuden valita IMAX 3D ja IMAX 3D HFR, kun jatko-osa Avatar: The Way of Water saa ensi-iltansa.

Positiivisesti

  •   Ennen näkemättömät kohtaukset Avatar 2:sta
  •   Sama mahtava seikkailu kuin ennenkin
  •   Uskomattoman hieno IMAX 3D-muodossa

Negatiivinen

  •   Uusi IMAX-versio sekoittaa tavalliset sekvenssit HFR-sekvenssien kanssa

Arvosana

Avatar saa arvosanan 8 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli