Arvostelu: Encanto

Disney on julkaissut uuden animaatioelokuvansa Encanto – ovatko he onnistuneet vangitsemaan taikuutta elokuvalle jälleen?

Amerikkalainen animaatiostudio Disney on palannut toisella animaatiomusikaalilla; Encanto.

Kertomus

Kolumbiaan sijoittuva elokuva pyörii Mirabelin tytön ympärillä, jonka perhe on saanut maagisia voimia (jota he kutsuvat "encantokseen"); hänen sisarensa Luisa on supervahva, hänen toinen sisarensa Isabela osaa loihtia kukkia, hänen äitinsä voi parantaa ihmisiä ruoalla, setä Bruno näkee tulevaisuuteen, hänen tätinsä Pepa hallitsee säätä ja hänen serkkunsa Dolores kuulee kaiken ja hänen toinen serkku Camilo voi muuttaa muotoaan.

Madrigal-perhe kutsuu maagisia alkuperäään Encantoksi

He asuvat maagisessa talossa, jota he kutsuvat Casitaksi, jolla on myös vahva persoona elokuvassa. Mutta mikä supervoima päähenkilö Mirabelilla on ja miksi? Elokuva kertoo juuri siitä, itsensä löytämisestä ja tarkoituksesi ymmärtämisestä isossa kuvassa.

Musiikki

Elokuvan kappaleet on kirjoittanut menestynyt lauluntekijä Lin-Manuel Miranda, joka muun muassa sävelsi kappaleet Vaiana:lle ja omalle hittimusikaalilleen Hamilton. Monilla hahmoilla on omat ikimuistoiset kappaleensa, jotka jäävät jokaisen päähän ja joista on mahdotonta päästä eroon. Itse asiassa lapsemme ovat kuunnelleet elokuvan kappaleita uudestaan ​​​​ja uudestaan ​​siitä lähtien, kun näimme elokuvan ensimmäisen kerran jouluaattona suoratoistopalvelussa Disney+.

Encanto on animoitu musikaali odottamattoman hyvillä kappaleilla

Kuitenkin Encanto:n elokuvamusiikki on säveltäjän Germaine Franco kirjoittamaa ja myös elokuvamusiikki on erittäin korkeatasoista, mikä osaltaan vaikuttaa siihen, että elokuva tuntuu välillä hyvin "maagiselta" ja välillä todella jännittävältä.

Arvostelu

Encanto on erittäin jännittävä elokuva, joka myös onnistuu viihdyttämään sekä aikuisia että lapsia koko elokuvan ajan, ja se on myös yksi Disneyn viime vuosien parhaista animaatioelokuvista. Musiikkikappaleet ovat todella hyviä, hyvillä sanoilla, merkityksillä ja viihdyttävillä numeroilla, joita soitetaan jatkuvasti kotonamme – joten katso elokuva lasten kanssa omalla vastuullasi!

Arvosana

Encanto saa arvosanan 8 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli