Arvostelu: Freaky

Kuinka hyvä on oikeasti kahjo kauhukomedia Freaky, missä murhaaja ja uhri vaihtavat paikkaa?

Juoni

Teinityttö Millie (Newton) joutuu murhaajan jahtaamaksi, ja juuri kun hän luulee, että elämä on päättymässä, tapahtuu jotain merkillistä — hän ja murhaaja laukaisevat vahingossa ikivanhan kirouksen, jonka myötä he vaihtavat kehoja keskenään.

Kathryn Newton juoksee ympäriinsä moottorisahan kanssa — jahtaamassa itseään, mutta silti ei.

Elokuvan päähenkilöllä on siis kaksi melko oleellista ongelmaa. Miten tyttö — joka nyt on keski-ikäisen miehen vartalossa — välttää murhatuksi tulemisen sen henkilön toimesta, joka pitää haltuunsa tytön kehoa, ja miten tyttö pääsee takaisin omaan kehoonsa?

Näyttelijät

Elokuvan päärooleissa näyttelevät Kathryn Newton ja Vince Vaughn, ja heidän hahmonsa vaihtuvat siis melko nopeasti elokuvan alettua. Heidän ympärillään on joukko melko pienieleisiä sivurooleja, mutta ne mitkä näkyvät eniten ovat Millien parhaat ystävät, joiden rooleissa näyttelevät Celeste O'Connor ja Misha Osherovich.

Päänäyttelijät Vince Vaughn ja Kathryn Newton vaihtavat vahingossa kehoja juuri ennen kun mies on onnistua tytön tappamisessa.

Mietin itse asiassa hetken, että miksi Vince Vaughn halusi olla mukana tässä elokuvassa, mutta kun tajusin että hän sai juosta ympäriinsä näyttelemässä eksynyttä teinityttöä, niin roolitus tuntui sittenkin oikealta. Ja onhan se viihdyttävää, vaikka charmi katoaakin melko nopeasti.

Kathryn Newton sen sijaan vakuuttaa läpi koko elokuvan, hän omaksuu kylmäverisen sarjamurhaajan roolin erittäin luontevasti.

Käsikirjoitus ja ohjaus

Käsikirjoitus-idea on sinänsä ihan hyvä, eikä toteutuksessakaan ole hirveästi moitittavaa. Ongelma piilee vain siinä, että kaikki on vain “ihan hyvä”, ja että konsepti takkuilee hieman loppua kohden.

Vaikutelma

Freaky on suunnilleen samanlainen kuin Perjantai on pahin, mutta teinikauhuksi muunneltuna. Kokonaisuutena se ei ole mikään huippu-elokuva, mutta silti ihan viihdyttävä. Se kelpaa hyvin sille, joka haluaa katsoa yksinkertaisen ja kevyen kauhuelokuvan kavereidensa kanssa.

Arvosana

Freaky saa arvosanan 5 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli