Arvostelu: Gifted

Chris Evans esittää leskeä, joka tekee kaikkensa antaakseen tyttärelleen turvallisen kasvatuksen.

Marc Webb on palannut hyvin näytellyllä draamalla.

Kertomus

Gifted kertoo yksinhuoltajaisästä Frankista (Evans), joka asuu älyllisesti lahjakkaan tyttärensä Maryn (Grace) kanssa. He elävät eristäytynyttä, mutta ei aivan niin yksinkertaista elämää, jossa Frank ei usko, että Mary saavuttaa täyttä potentiaaliaan. Kenellä on oikeastaan oikeus päättää, mikä on lapselle parasta, samalla kun antaa lapsen olla vain... lapsi?

Näyttelijät

Chris Evans tekee tunteellisen ja uskottavan kuvan yksinhuoltajaisästä ja hänen kamppailustaan ​​parhaiden mahdollisten olosuhteiden puolesta tyttärelleen. Tytärtä näyttelee Mckenna Grace, vasta 11-vuotias lahjakkuus, joka on erittäin vakuuttava lahjakkaassa roolissa. Rehellisesti sanottuna hän on elokuvassa niin uskottava, että on vaikea uskoa, ettei hän olisi aivan samanlainen oikeassa elämässä.

Elokuvan vahvuus on ehdottomasti Frankin (Evans) ja Maryn (Grace) kemiassa, ja olen yllättynyt kuinka hyvä se on elokuvassa. Ehkä minulla oli liian alhaiset odotukset, mutta se todella toimii.

Käsikirjoitus ja ohjaus

Tom Flynn on käsikirjoittaja tälle tarinalle, joka on sekä maanläheinen että poikkeuksellinen hyvä samaan aikaan. On kulunut yli 15 vuotta siitä, kun Flynn viimeksi tuotti käsikirjoituksen (Second String). Valitettavasti en tiedä, mitä hän teki siinä välissä, mutta hänen pitäisi kirjoittaa käsikirjoituksia useammin.

On selvää, että ohjaaja Marc Webb, joka aiemmin käsitteli Spider-Manin rebootin (The Amazing Spider-Man ja The Amazing Spider-Man 2) sekä (500) Days of Summer, on vihdoin saanut sen oikein muutaman puolimielisen yrityksen jälkeen. Tässä elokuvassa on juuri oikea tunnelma ja tempoa.

Musiikki

Säveltäjä Rob Simonsen toimii hieman autopilotilla, mikä ei sinänsä ole huono asia – koska hän on niin hyvä säveltäjä – mutta mikään ei erotu erityisen mieleenpainuvaa. Musiikki luo hyvän tunnelman ja pysyy taustalla.

Valokuva ja valo

Stuart Dryburgh tekee erinomaista työtä valokuvaajana elokuvassa, jossa kaiken on näytettävä mahdollisimman luonnolliselta, eli vaikein asia kaikista. Dryburghilla on otsikot, kuten Walter Mittyn ihmeellinen elämä, Boardwalk Empire ja Alice Through the Looking Glass. Näille elokuville on yhteistä se, että ne näyttävät erittäin hyviltä!

Arvostelu

Gifted on vahva perhedraama isän ja tyttären suhdesta — Marc Webb pitäisi lopettaa toimintaelokuvien tekeminen ja tehdä draamaa; tämän hän tekee hyvin.

Arvosana

Gifted saa arvosanan 7 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli