Arvostelu: Guardians of the Galaxy 3

Viimein Guardians of the Galaxy -sagan kolmas ja viimeinen osa on täällä!

Kuuden vuoden odotuksen jälkeen Guardians of the Galaxy saa päätöksensä.

Juoni

Elokuvassa Knowherea hyökätään yllättäen, mikä johtaa kaikkien suosikki pesukarhun, Rocketin, vakavaan vammaan erään taistelun jälkeen. Kuitenkin käy ilmi, että häntä ei voi korjata ilman avainta, joka avaisi hänen biomekaanisen kehonsa.

Chris Pratt esittämässä Peter Quill / Star-Lordia.

Chris Pratt esittää taas Peter Quillia eli Star-Lordia.

Koko Guardians-jengi lähtee sitten metsästämään kelloa, jotta he voivat löytää johtolankoja, jotka voisivat pelastaa Rocketin hengen - matkan hänen tuntemattomaan menneisyyteensä.

Musiikki

Jos on jotain, mikä erottaa Guardians of the Galaxy -elokuvat, niin se on se, että niissä soi nostalgista musiikkia non-stop - ja juuri niin on kolmannen osan kohdalla, mitä me tietysti toivoimme.

Guardians of the Galaxy hidastusliikkeessä.

Tässä elokuvassa on paljon hidastusliikettä ja hyvää musiikkia.

Elokuvassa on paljon hyviä ja tunnelmallisia kappaleita, joista osa on sävelletty John Murphy. Hän on yllättävän hyvä elokuvan tunteellisissa kohdissa.

Käsikirjoitus ja ohjaus

Guardians of the Galaxy Vol. 3 on, kuten aiemmatkin elokuvat, kirjoitettu ja ohjattu James Gunnn toimesta - ja se on sekä osallistava että jännittävä elokuva. Hänellä on ainutlaatuinen tapa sekä kirjoittaa että ohjata, joka toimii loistavasti yhteen.

Guardians avaruuspuvuissa.

Guardians tunkeutuu tukikohtaan avaruudessa etsiessään Rocketin menneisyyttä.

Huomaa monin tavoin, että tämä on Gunnsn viimeinen panos tähän sarjaan, sillä hän ei säästä vaivaa - siinä on pitkiä kohtauksia ilman leikkauksia, paljon sitä huumoria, jota rakastamme, ja enemmän tunteellisia kohtia kuin aiemmin.

Arvio

Minulla oli suuret odotukset tästä elokuvasta, osittain siksi, että olin lukenut sen olevan surullinen, ja osittain siksi, että se on Guardians-sagan loppu. Voin kuitenkin sanoa suoraan, etten ollut pettynyt; se on monella tapaa hyvä ja erittäin viihdyttävä - juuri kuten Guardians-elokuvan kuuluukin olla.

Dave Bautista esittää Draxia

Johtolangan metsästys osoittautuu vaarallisemmaksi kuin he ajattelivat.

Se ei kuitenkaan sovi kaikille, koska se on tunteellisempi kuin aiemmin ja pelottavampi kuin aiemmin. Nuoremmat yleisöstämme pitivät elokuvaa paikoin raskaana ja surullisena, mutta he rakastivat sitä kokonaisuutena silti. Ole vain valmis siihen, että se voi olla hieman synkempi kuin yleensä.

Elokuva on todella viihdyttävä ja jotain, jonka sinun täytyy nähdä, jos pidät aiemmista elokuvista.

Guardians of the Galaxy: Vol 3 saa ensi-iltansa Suomessa tänään, keskiviikkona 3. toukokuuta 2023.

Positiivisesti

  •   Jengi on palannut!
  •   Ihanan hauska kuten aiemminkin

Negatiivinen

  •   Vakavampi kuin aiemmat elokuvat

Arvosana

Guardians of the Galaxy Vol. 3 saa arvosanan 8 ulos 10.

Yhteenveto

Guardians of the Galaxy -sarjan päätösosa on erittäin hyvin toteutettu, hauska ja liikuttava - ehkä liiankin liikuttava sen hauskalle ja rentouttavalle tyylille, jota monet rakastavat. Ei ole epäilystäkään siitä, että sinun täytyy nähdä tämä elokuva, jos pidät Guardians-jengistä tai Marvel-elokuvista yleensä.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli