Arvostelu: Spider-Man: No Way Home

MCU:n kolmas Spider-Man-elokuva tähtää korkealle ja onnistuu.

Heti kun Tom Holland muuttui osaksi Captain America: Civil War, Spider-Manista tuli uusi fanien suosikki Marvel Cinematic Universumissa. Toki Spider-Man on aina ollut suuri suosikki supersankarien joukossa ja ennen sitä hänellä oli jo viisi omaa elokuvaa Tobey Maguire ja Andrew Garfield, mutta Captain America: Civil War kanssa hänestä tuli myös MCU:n virallinen osa.

Spider-Man: Homecoming ja kahden viimeisimmän Avengers-elokuvan kautta Spider-Manista tuli keskeinen sankari Marvelin rakentamassa elokuvamaailmassa, mutta Spider-Man: Far From Home päättyi, kuten tiedätte, Peter Parkerin keskittymiseen hieman liikaa.

Kertomus

Spider-Man: No Way Home ottaa vallan heti Spider-Man: Far From Homen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että koko maailma tietää Hämähäkkimiehen henkilöllisyyden ja uskoo, että hän tappoi Mysterion. Kohu tämän ympärillä on tietysti valtava ja jännitys kasvaa lopulta niin suureksi, että Peter pyytää tohtori Strangea apua varmistaakseen, että kaikki unohtavat kuka hän on.

Koko homma ei kuitenkaan mene aivan suunnitelmien mukaan, vaan hahmoja alkaa ilmaantua muista universumeista, joista suurin osa eivät haluaa Hämähäkkimiehen parastaan. Nyt hänen ei tarvitse ainoastaan yrittää torjua paljastetun identiteetin aiheuttamia uhkia, vaan myös taistella useita pahoja roistoja vastaan ​​samanaikaisesti.

Näyttelijät

Spider-Man: No Way Home:n näyttelijälista on valtavaa, vaikka emme todellakaan puhukaan Avengersista. Tom Holland palaa tietysti elokuvan nimihenkilönä Peter Parkerina sekä Zendaya ja Jacob Batalon parhaina ystävinä MJ ja Ned. Myös Jon Favreau on palannut Happy Hoganina ja Marisa Tomei Mayna.

Muita tuttuja kasvoja esiintyy esimerkiksi Benedict Cumberbatch, joka esittää jälleen Doctor Strangea, ja roistojen joukkoon kuuluvat Doc Ock, Green Goblin ja Electro, joita esittävät Alfred Molina, Willem Dafoe ja Jamie Foxx.

Saamme itse asiassa nauttia elokuvassa vielä enemmän roistoista ja sankareista, mutta jotta elokuvan juoni ei paljastettaisi liikaa, heitä ei mainita tässä, ja näyttelijälista saat katsoa omalla vastuullasi.

Koko yhtye tekee myös hienoa työtä päänäyttelijöistä sivurooleihin. Periaatteessa kaikki ovat näytelleet hahmojaan ennenkin, mutta joillekin näyttelijöille on edellisestä vierähtänyt jo monta vuotta, mikä ei huomaa yhtään. Tuntuu enemmän siltä, että tämä elokuva on suora jatko-osa ja että he tulevat suoraan edellisestä elokuvasta tähän.

Ääni ja kuva

Mahdollisimman täydellisen elokuvakokemuksen luomiseksi on tietysti sekä äänen että kuvan sovittava tarinaan. Michael Giacchino on viime vuosina kasvanut yhdeksi Hollywoodin suurimmista säveltäjistä. Hän on erittäin paljon kokemusta ja täällä hän tarjoaa jälleen musiikkikappaleita, jotka parantavat elokuvan kohtaukset ilman että se on liikaa. Myös muut ääniefektit ja dialogit ovat huippuluokkaa ja tasapainoisia.

Visuaalisesti ei myöskään ole mitään valittamista. Valokuva on läpikotaisin enemmän kuin hyvä ja tehosteet ovat fantastisia. On mahdotonta tietää, missä kohtauksessa tehosteet päättyvät ja tietokoneanimaatiot aloittavat. Olet vakuuttunut kaikesta mitä näet, mikä tarkoittaa sen, että voit antaa itsesi vetäytyä elokuvan maailmaan keskeytyksettä.

With Great Power…

Jon Watts on ollut ohjaajan tuolissa kaikissa kolmessa MCU:n Spider-Man-elokuvassa, ja vaikka kaksi ensimmäistä eivät olleet millään tavalla huonoja, ne eivät myöskään erottuneet millään tavalla, joka sai sinut ajattelemaan, että tätä kolmatta elokuvaa olisi niin eeppinen. Koska huhhu, minkä elokuvan hän teki.

Elokuva on tunteellinen vuoristorata, joka tarjoaa sekä naurua että kyyneleitä, upeita toimintakohtauksia, mukavia keskusteluja ja kaikkea siltä väliltä. Vieläkin saan kylmiä väreitä, kun ajattelen, miten he ovat tehneet jotkut kohtaukset. Komedian ja draaman ja toiminnan välinen tasapaino on täydellinen ja aikaisempien elokuvien nostalgiaa on käytetty juuri oikealla tavalla liioittelematta.

Spider-Man: No Way Home on melkein kaksi ja puoli tuntia pitkä, mutta se ei silti tunnu sekuntiakaan liian pitkältä. Kun otetaan huomioon kaikki mitä siihen on ahdettu, se olisi voinut kestää jopa muutaman minuutin enemmän.

Jos se ei jo käynyt selväksi kaikista positiivisista asioista, niin tämä on erittäin, erittäin hyvä elokuva. Marvel todella säästää parhaan viimeiseksi tälle vuodelle, sillä tämä on yksi Marvel Cinematic Universen kolmesta parhaasta elokuvasta, jonka voittivat vain Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame.

Katso alla oleva traileri ja mitä tahansa teetkin, älä missaa tätä upeaa elokuvaa elokuvateattereissa. Tästä ei paljoa parempaa tule.

Traileri

Arvosana

Spider-Man: No Way Home saa arvosanan 9 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli