Arvostelu: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Viimeinkin odotetun jatko-osan, Spider-Man: Kohti Hämähäkkiversumia, on täällä – mutta täyttääkö se odotukset?

Juoni

Ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen moniversumissa on paljon selvittämistä, johon päähenkilö Miles Morales joutuu vastentahtoisesti keskelle. Virheitä ja poikkeamia metsästävä Spider-Man 2099, Miguel O'Hara, on päättänyt lähettää kaikki ei-universumiinsa kuuluvat henkilöt takaisin kotiin.

Rikollinen The Spot on päättänyt kostaa Miles Moralesille, kuinka tämän elämä tuhoutui.

Gwen Stacy ja Peter B. Parker auttavat kuitenkin Miguel O'Haraa etsimään poikkeamia, kun yksi uusi vihollinen, The Spot, ilmestyy taistelukentälle. Kingpinin kolliderissa eriskummallisia voimia saanut rikollinen aikoo kostaa Miles Moralesille.

Näyttelijät

Useat ääninäyttelijät palaavat tähän elokuvaan: Shameik Moore Miles Moralesin roolissa, Hailee Steinfeld Gwen Stacynä, Jake Johnson Peter B. Parkerina sekä Brian Tyree Henry ja Luna Lauren Vélez Milesin vanhempina Jeffersonina ja Riona.

Intialaisen Spider-Manin, Pavitr Prabhakarin, roolissa on Karan Soni.

Uusien ääninäyttelijöiden joukossa ovat Daniel Kaluuya Spider-Punkina, Issa Rae Spider-Womana, Jason Schwartzman The Spotina, Oscar Isaac Spider-Man 2099:na sekä Karan Soni intialaisena Pavitr Prabhakarina.

Musiikki

Elokuvien hämmästyttävän animaatiotyylin ohella musiikki on aina ollut yhtälailla merkittävä osa. Vaikka jatko-osassa ei ole yhtä hyviä kappaleita, elokuvamusiikki on kuitenkin upeaa.

Uniikki animaatiotyyli ja todella hyvä musiikki sopivat elokuvaan täydellisesti.

Säveltäjä Daniel Pemberton palaa myös tähän elokuvaan jatkuen ainutlaatuisella tyylillään, joka sekoittaa hiphopia orkesterimusiikkiin luoden raikkaan ja sopivan soundtrackin.

Arvio

Tämä elokuva on ehdottomasti viihdyttävä ja upeasti animoitu, mutta siinä on hyvin vähän sitä magiaa, joka teki ensimmäisestä elokuvasta ainutlaatuisen – ja se on selvästi vain silta kolmanteen elokuvaan, nimeltään Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, joka ilmestyy vuonna 2024.

Uusi elokuva noudattaa täysin samaa visuaalista tyyliä kuin ensimmäinen elokuva, josta pidimme paljon.

Valitettavasti tuntuu, että he menettivät kultaisen tilaisuuden tehdä tästä elokuvasta todella hyvän, jotta voisivat sitten kerrata sen kolmannessa ja viimeisessä elokuvassa. Joka tapauksessa, se on ehdottomasti katsomisen arvoinen, jotta ymmärtäisit kolmannen elokuvan tapahtumat täysin.

Ensi-ilta

Spider-Man: Halki hämähäkkiversumin saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina 2. kesäkuuta 2023.

Positiivisesti

  •   Sama hämmästyttävä tyyli kuin ennenkin
  •   Erittäin hyvä musiikki - juuri kuten ensimmäisessä elokuvassa

Negatiivinen

  •   Tuntuu väliluokan elokuvalta, sillan rakentamiselta ensimmäisen ja kolmannen elokuvan välille

Arvosana

Spider-Man: Halki hämähäkkiversumin saa arvosanan 7 ulos 10.

Yhteenveto

Miles Moralesin ensimmäisen elokuvan jatko-osa jättää paljon toivomisen varaa, mutta se on silti ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva - erityisesti ennen sarjan tulevaa kolmatta elokuvaa.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli