Arvolestu: Super Mario Bros Movie

Vihdoinkin on Nintendo odotettu animaatioelokuva täällä — olemme nähneet The Super Mario Bros. Movie!

Juoni

Putkimiehet Mario ja Luigi ovat juuri perustaneet putkifirman kotikaupungissaan New Yorkissa ja eksyvät ensimmäisellä tehtävällään. Yhtäkkiä he seisovat suuren mystisen putken edessä, joka imee heidät magiseen maailmaan - he ovat joutuneet Sienivaltakuntaan.

Peach Mario ja Toad.

Peach, Mario ja Toad joutuvat puolustamaan Sienivaltakuntaa Bowseria vastaan.

Sienivaltakunnassa käy ilmi, että asukkaat tarvitsevat apua taistellessaan suurta vihollista vastaan: mahtava Bowser on nimittäin saanut haltuunsa tähden, joka antaa hänelle voimaa tuhota koko kuningaskunta - jotain hän uhkaa tehdä, ellei prinsessa Peach suostu menemään naimisiin hänen kanssaan.

Näyttelijät

Päärooleissa kuulemme Chris Pratt Marioina, Anya Taylor-Joy Peachina, Keegan-Michael Key Toadina, Jack Black Bowserina ja Charlie Day Luigina.

Chris Pratt toimii Mariosen äänenä.

Mario-päähenkilön äänenä toimii Chris Pratt.

Kaikki sopivat erinomaisesti omiin rooleihinsa, ja on erityisen hauskaa kuulla Jack Black Bowserin roolissa - rooli, joka on lisäksi paljon musikaalisempi kuin se ehkä olisi ollut ilman juuri Jack Black:tä.

Musiikki

On harvoja pelejä, joilla on yhtä tunnistettava musiikki kuin Mario-peleillä, ja elokuvassa olisi sopivaa sisällyttää useita erilaisia melodiota. Valitettavasti näyttää siltä, että "liikaa" Mario-musiikkia ei haluta elokuvassa, joten lopulta klassisia musiikkikappaleita Mario-peleistä kuullaan erittäin vähän.

Lasten mielipide?

Katsoin elokuvan yhdessä 6 lapsen (5-12-vuotiaiden) kanssa, ja voin sanoa, että he kaikki rakastivat sitä täysin. He nauroivat lähes koko ajan, pitivät sitä jännittävänä ja hieman pelottavana ajoittain. He tunnistivat pelimusiikin ja erilaiset tähdet ja sienet peleistä.

Mario ajaa tykin kuulalla.

Mario ajaa Super Mario Bros -elokuvassa tykin kuulalla.

Lyhyesti sanottuna voidaan todella sanoa, että lapset antavat tälle elokuvalle korkeimman arvosanan!

Arviointi

En kuitenkaan ole lapsi, joten vaikka todella pidinkin siitä, että sain nähdä laadukkaan Mario-elokuvan, en voi oikein päästä siitä yli, että tämä elokuva ei ole niin hyvä kuin sen olisi pitänyt olla kaikkien näiden lähtökohtien perusteella. Elokuvan juoni on ennen kaikkea liian mitätön toimiakseen.

Ymmärrän, että Mario-peleillä on yksinkertainen juoni ja että sitä yritetään jäljitellä myös tässä elokuvassa, mutta se ei valitettavasti toimi elokuvassa - etenkään vuonna 2023 julkaistussa elokuvassa. Lastenelokuvan ei tulisi käsitellä pakkosyöttöä rakkaudesta väkivallan avulla, mutta se on koko tämän elokuvan ydin.

Sanottuaan tämä elokuvasarjalla on vielä parasta edessään; nämä elokuvat tulevat vain paranemaan, mitä enemmän niitä julkaistaan, koska eivätkö Illumination ja Nintendo kehitä elokuvien juonta syvemmälle Sienivaltakuntaan?

Positiivisesti

  •   Todella hienosti tehty elokuva hyvillä ympäristöillä ja animaatioilla
  •   Useita hauskoja hetkiä, joissa lapset nauroivat ääneen

Negatiivinen

  •   Heikko juoni

Arvosana

The Super Mario Bros. Movie saa arvosanan 6 ulos 10.

Yhteenveto

Tämä on tähän mennessä paras Super Mario Brosin filmatisointi - vaikka se ei paljoa sanoisi - ja se toimii kokonaisuudessaan erittäin hyvin, kun sen katsoo lasten kanssa, mutta ehkä vähemmän hyvin aikuisten seurassa.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli