Arvostelu: Valerian and the City of a Thousand Planets

Se, että olen lukenut satoja Phantom-lehtiä, kuuluu todellakin aivan eri foorumiin, mutta tosiasia on, että Phantomissa julkaistiin 2000-luvun alussa seitsemän albumia Valérian et Laureline -sarjasta. Kysymys kuuluukin, tekisikö Luc Bessonin elokuvasovitus aikamatkustavista avaruussankareista paremman vaikutelman kuin sarja.

Sarja ei jättänyt suurta vaikutusta minuun. Joko en ollut kiinnostunut siitä ollenkaan ja jätin sen väliin tai en muista lukeneeni sitä.

Se että on nimenomaan Luc Besson joka on elokuvan takana, teki sen, että sain aika suuret toiveet, kun istuin alas elokuvateatterin tuoliin. Jos olet nähnyt elokuvia, kuten Léon ja The fifth element - puuttuva tekijä, niin toiveet tulee automaattisesti, vaikka Valerianin trailerit eivät olisi saaneet minua hyppäämään ylös ja alas innokkaasti.

Kertomus

Keskellä jättiläismäisen avaruusaseman Alfan ydintä – jonka näet heti elokuvan alussa kasvavan vuosisatojen aikana – on alkanut kasvaa tuntematon uhka, joka uhkaa tuhota koko kaupungin. Valerian ja Laureline ovat tietysti sankareita, jotka pelastavat päivän.

Näyttelijät

Valeriania näyttelee Dane DeHaan (Chronicle, A Cure for Wellness) ja Laurelinea esittää malli Cara Delevingne, joka kutsuu itseään nyt myös näyttelijäksi ja on nähty muun muassa elokuvissa Suicide Squad ja Tulip Fever.

Koska en ole lukenut sarjakuvia (ei ainakaan muistaakseni), en oikein tiedä, millainen kemia näiden kahden välillä pitäisi olla, mutta minusta tuntui koko elokuvan ajan, että se ei aivan napsahtanut. He tekevät hyvää yritystä, ja yksittäin minulla ei ole mitään valittamista, mutta koska ne on ilmeisesti tarkoitettu duoksi, se ei tunnu oikein oikealta.

Muissa tukirooleissa näemme muun muassa Clive Owen, Rihanna ja Ethan Hawke. Kukaan näistä eivät nolaa itseään millään tavalla, mutta kukaan ei myöskään erotu millään positiivisella tavalla, ja enimmäkseen tuntuu, että he siellä voidakseen esitellä vähän tunnettuja nimiä elokuvajulisteella. Jopa ruotsalainen Ola Rapace nähdään elokuvassa. Oscar-ehdokkuutta näyttelemisestä tässä elokuvassa ei kuitenkaan ole tulossa.

Suunnittelu

Jos olet nähnyt The fifth element - puuttuva tekijä, tunnistat siinä käytetyn graafisen tyylin Luc Besson. Eikä siinä ole mitään negatiivista! Elokuva on yksinkertaisesti sanottuna kaunis. Alfassa ja muualla vaeltelee satoja erilaisia ​​avaruusolentoja, aseita, ajoneuvoja ja muita hienoja futuristisia juttuja on myös runsaasti. Kaikki näyttää niin hyvältä kuin vaan voi.

Jos ei muuta, niin elokuvan visuaaliset tehosteet ovat huippuluokkaa. Muuta ei kuitenkaan ole odotettavissa, kun Besson on antanut huolelliset säännöt ammattilaisille Weta Digitalissa ja ILM:ssä jotka ovat tehneet tehosteet.

Lopuksi

Joten jättääkö elokuvaversio minuun suuremman vaikutuksen kuin sarjakuva? No, eiköhän. Mutta luultavasti lähinnä siksi, että en (luultavasti) ole lukenut sarjaa.

Kokonaisuutena elokuva on visuaalinen nautinto silmille, mutta tarina ja näytteleminen jättävät toivomisen varaa. Mikäli jatko-osia tulee jatkossa, siinä on selvästi parantamisen varaa. Silti se oli mielestäni näkemisen arvoinen. Mutta just ja just.

Arvosana

Valerian and the City of a Thousand Planets saa arvosanan 6 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli