Arvostelu: "Encanto"

Arvostelu Encanto

Disney on julkaissut uuden animaatioelokuvansa Encanto - onnistuivatko he jälleen kerran vangitsemaan taikaa elokuvaan?

Amerikkalainen animaatiostudio Disney on palannut toisen animaatiomusikaalin kanssa; Encanto.

Toiminta

Elokuva sijoittuu Kolumbiaan, ja sen keskiössä on Mirabel-tyttö, jonka perheelle on annettu taikavoimia (joita he kutsuvat "encantoksi"); hänen siskonsa Luisa on supervahva, hänen toinen siskonsa Isabela voi loihtia kukkia, hänen äitinsä voi parantaa ihmisiä ruokansa avulla, hänen setänsä Bruno näkee tulevaisuuteen, Pepa-täti hallitsee säätä, ja hänen serkkunsa Dolores kuulee kaiken, ja hänen toinen serkkunsa Camilo pystyy muuttamaan muotoaan.

Madrigalin perhe kutsuu maagista alkuperäänsä Encantoksi

He asuvat maagisessa talossa, jota he kutsuvat Casitaksi ja jolla on elokuvassa myös vahva persoonallisuus. Mutta mikä supervoima päähenkilö Mirabelilla on ja miksi? Siitä elokuvassa on kyse, itsensä löytämisestä ja oman tarkoituksen ymmärtämisestä suuressa kokonaisuudessa.

Musiikki

Elokuvan kappaleet on säveltänyt menestynyt lauluntekijä Lin-Manuel Miranda, joka on kirjoittanut kappaleita muun muassa Vaiana ja omaan hitti-musikaaliinsa Hamilton. Monilla hahmoilla on omat mieleenpainuvat kappaleensa, jotka kaikki jäävät päähän ja joista on mahdotonta päästä eroon. Itse asiassa lapsemme ovat kuunnelleet elokuvan kappaleita yhä uudelleen ja uudelleen sen jälkeen, kun näimme elokuvan ensimmäisen kerran jouluaattona suoratoistopalvelussa Disney+.

Encanto on animoitu musikaali, jossa on odottamattoman hyviä lauluja

Encanto:n varsinaisen ääniraidan on kuitenkin säveltänyt säveltäjä Germaine Franco, ja myös ääniraita on erittäin korkeatasoinen, mikä vaikuttaa osaltaan siihen, että elokuva tuntuu ajoittain hyvin "maagiselta" ja ajoittain todella jännittävältä.

Näyttelijät

Ruotsalaisnäyttelijät, jotka tekevät äänet Encanto:ssä, ovat Sandra Kassman Mirabelina, Astrid Assefa abuela (isoäiti) Almana, Rennie Mirro Brunona, Camilo Ge Bresky Félixinä, Daniela Sörensen Luisana, Hanna Hedlund Julietana, Anna Sahlene Pepana, Stran Cetin Isabelana, Pablo Cepeda Agustinina ja Tusse Camilona.

Stran Cetin tekee Isabelan äänen Encanto

Kaikki ääninäyttelijät ovat - kuten tavallista ruotsalaisessa dubbauksessa - erittäin hyviä rooleissaan, ja koko elokuvassa on mycekt hienoja lauluja ja hyvää ääninäyttelyä.

Arvostelu

Encanto on erittäin jännittävä elokuva, joka onnistuu myös viihdyttämään sekä aikuisia että lapsia koko ajan, ja se on myös yksi Disneyn viime vuosien paremmista animaatioelokuvista. Musiikkinumerot ovat todella hyviä, niissä on upeat sanoitukset, merkitykset ja viihdyttävät numerot, joita soitetaan jatkuvasti kotonamme - joten katsokaa elokuva lasten kanssa omalla vastuullanne!

Pisteet

Encanto saa arvosanan 8 ulos 10.


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Jaakko Niemi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli

    Tällä hetkellä elokuvateatterissa

    Uusimmat trailerit

    Uusimmat julisteet