Mielenkiintoisimmat vuonna 2023 julkaistavat elokuvat

Uusi vuosi, uudet elokuvat. Listaamme mielenkiintoisimmat tulevana vuonna elokuvateattereihin tulevat elokuvat.

Tuskin olemme ehtineet palautua viime vuoden päättäneestä täysosumasta Avatar: The Way of Water, kun on aika suunnata katseet tämän vuoden huippuelokuviin. Vaikka koko vuoden elokuvateatteriohjelmistoa ei ole vielä lyöty lukkoon, jo nyt on tiedossa lukuisia herkkupaloja, jotka saavat ensi-iltansa tämän vuoden puolella.

Kannattaa pitää mielessä, että ensi-illat saattavat silloin tällöin siirtyä, mutta nykytiedon valossa, tässä ovat vuoden 2023 huippuleffat.

Mielenkiintoisimmat vuonna 2023 julkaistavat elokuvat

A Man Called Otto

Amerikkalaisten versio ruotsalaiselokuvasta Mies, joka rakasti järjestystä. Tai ehkä tarkemmin ilmaistuna amerikkalaisten tulkinta samannimisestä kirjasta. Ove on tässä versiossa Otto, jota näyttelee Tom Hanks, mutta muuten juoni on sama kuin alkuperäisversiossa: Kärttyisä vanha ukko, joka kuitenkin pehmenee, kun oppii tuntemaan naapurinsa paremmin.

Elokuvateattereissa 13. tammikuuta.

The Fabelmans

Steven Spielberg on sekä käsikirjoittanut että ohjannut tämän enemmän tai vähemmän omaelämäkerrallisen elokuvan, joka käsittelee hänen lapsuuttaan, jolloin hän kamera kädessään oivalsi, että haluaa elokuvaohjaajaksi. Rooleissa Michelle Williams ja Paul Dano, musiikin on tehnyt John Williams.

Elokuvateattereissa 3. helmikuuta

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Manin (Paul Rudd) kolmannessa elokuvassa panokset ovat korkeimmat kuin ikinä, kun kvanttiavaruus on tutkittavana. Uusi superpahis Kang esittäytyy (Jonathan Majors) ja on epäselvää, selviävätkö kaikki sankarimme edes hengissä, kun he joutuvat kohtaamaan tämän mahtavan valloittajan.

Elokuvateattereissa 15. helmikuuta.

The Whale

Brendan Fraser tekee suurenmoisen paluun ylipainoisena ja pakko-oireisena opettajana, joka yrittää saada uudelleen yhteyden tyttäreensä. Ohjaajana toimii Darren Aronofsky.

Elokuvateattereissa 10. maaliskuuta.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Vartijoiden kolmannessa elokuvassa Peter Quillin (Chris Pratt) täytyy jälleen puolustaa maailmankaikkeutta, yhdessä värikkäiden ystäviensä kanssa. Samalla hänen täytyy myös suojella yhtä ryhmän jäsentä, vaikka hän itse edelleen suree Gamoraa (Zoë Saldaña). Jos he epäonnistuvat, se voi tarkoittaa heidän kaikkien loppua.

Elokuvateattereissa 3. toukokuuta.

The Super Mario Bros. Movie

Maailman tunnetuin putkimies palaa jälleen valkokankaalle. Tällä kertaa kyseessä on tietokoneanimaatiosta, ja jo nähdyn perusteella elokuvasta tulee lapsellisen hauska. Chris Pratt antaa äänensä Mariolle, ja seuraan liittyy mm. Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Peach) ja Jack Black (Bowser).

Elokuvateattereissa 7. huhtikuuta.

Fast X

On tullut aika kymmenenteen osaan sarjassa, joka alkoi jo 22 vuotta sitten. Tarkka sisältö on vielä salainen, mutta rohkenemme varmasti veikata nopeita autoja, aseita, muutamia räjähdyksiä ja sekaan hieman tappeluita. On suunniteltu, että tämä elokuva muodostaisi yhdessä seuraavan kanssa Fast-sarjan päätöksen.

Elokuvateattereissa 17. toukokuuta.

Spider-Man: Halki hämähäkkiversumin

Viiden vuoden odotuksen jälkeen ylistetty Spider-Man: Kohti Hämähäkkiversumia saa vihdoinkin jatkoa. Hämähäkkimies lyöttäytyy yhteen Gwen Stacyn ja monien muiden hämähäkki-ihmisten kanssa taistellakseen pahuutta vastaan. Multiversumissa. Kolmas ja viimeinen elokuva trilogiasta ilmestyy jo ensi vuonna.

Elokuvateattereissa 2 kesäkuuta.

Indiana Jones ja kohtalon aika

Viidettä ja viimeistä kertaa Harrison Ford heiluttaa piiskaa kaikkien meidän suosikkiarkeologinamme. Seurakseen hän saa kummityttönsä Helenan (Phoebe Waller-Bridge), mutta kovin paljon muuta ei ole vielä paljastettu.

Elokuvateattereissa 28 kesäkuuta.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Useiden viivästysten jälkeen – alun perin ensi-illan piti olla kesällä 2021 – on vihdoin aika seitsemännelle Mission Impossible -elokuvalle. Tom Cruise tiimeineen pitää vielä selviytyä muutamista mahdottomista tehtävistä. Death reckoning: osa 2 tulee jo ensi vuonna, ja sen on tarkoitus olla päätös jo vuonna 1996 alkunsa saaneelle elokuvasarjalle.

Elokuvateattereissa 12. heinäkuuta.

Oppenheimer

Cillian Murphy näyttelee pääroolia Christopher Nolanin elokuvassa, joka kertoo atomipommin isästä, J. Robert Oppenheimerista. Fantastista näyttelijälistaa koristaa Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh ja Gary Oldman muutamia mainitakseni. Hoyte häärää kameran takana ja Ludwig luo musiikin.

Elokuvateattereissa 21. heinäkuuta.

Dune: Part Two

Toinen puolisko Denis Villeneuven elokuvasovituksesta, joka perustuu Frank Herbertin Dune-kirjaan. Timothée Chalametista tulee Muad'Dib ja hän jatkaa taistelua Harkonnen-sukua vastaan Arrakiksen aavikkoplaneetalla.

Elokuvateattereissa 1 marraskuuta.

Onko vielä lisää tulossa?

Tietenkin tulossa on vielä paljon muitakin elokuvia. Babylon ilmestyy tammikuussa, Disney julkaisee kesällä liveaction-version Pieni merenneitosta, robotit taistelevat Transformers - Petojen Nousuissä, Pixar julkaisee Elementalin ja Margot Robbie näyttelee Barbieta.

Eli ei muuta kuin kalenteri esiin ja merkitsemään siihen juuri sinun suosikkiesi päivämäärät!


Tämä artikkeli käsittelee

Kirjoittanut
Essi Hakala

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

    Kommentti tämä artikkeli